Тиждень гуманітарних дисциплін

                                                                                             
                                                                                          Книги – це ріки, що  напоюють моря
                                                                                                                        Ярослав  Мудрий                                                     
    Сила книги безмежна…Без неї людина сліпа. Книга відкриває перед людьми великий світ. Протягом усього життя ми звертаємося до книжки, адже вона – мудрий порадник, який, не вміючи говорити, розповідає про незвичайні пригоди і подорожі, про чудеса, про навколишній світ.
З метою зацікавлення, розвитку інтересу учнів до вивчення української  мови  та  літератури, зарубіжної  літератури,  англійської  мови , польської  мови в  Клубівському  ліцеї  імені  Олега  Довгого був  проведений  тиждень  гуманітарних  дисциплін.Днем   зарубіжної літератури  був  вівторок,05.11.2019р.
Саме  тоді учні 5-6 класів  демонстрували творчі здібності, ерудицію, приймали активну  участь у різних конкурсах та вікторинах.У  5 класі захоплюючим був  урок-гра  за казкою Г.К. Андерсена  «Соловей», де  діти розгадували  кросворди, складали літературне  лото,працювали над філвордом за  казкою. У 6 класі учні вчилися  активно  працювати в  творчих  групах над твором  «Чарлі і  шоколадна  фабрика», виконуючи  різні нестандартні завдання.
 Учні  9-10  класів  отримали  завдання  створити  лепбук  про роль  книги  у минулому і сучасному  світі.На  даному  етапі  робота  триває.
  А от на уроці в 11 класі(07.11)при  вивченні творчості  М.Булгакова діти отримали завдання проаналізувати кроссенс(окремі події із життя митця у картинках),цей вид роботи зацікавив  учнів.

 Отже,заходи на уроках зарубііжної  літератури, проведені протягом тижня, сприяють підвищенню інтересу учнів до вивчення предмета, виховують повагу до національних літератур та культур, традицій народів світу, навчають висловлювати та відстоювати власну думку, формують  естетичні  смаки.






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Джеймс Олдрідж "Останній дюйм"